Levie (John) Koster

Levie Koster werd geboren in Rotterdam op 14 juni 1911. Levie (roepnaam: John) werkte in Rotterdam in een drogisterij. Hij was getrouwd met Huiberdina (Dientje) van Kol en samen kregen zij in 1937 een zoontje: Bertie. Ze woonden aan de Hillegondalaan 20.

Op de foto: het huwelijk van broer Maurits. John staat op de achterste rij. 

Levie (John) Koster

Voornaam
Levie (John)
Achternaam
Koster
Geboortedatum
14 juni 1911
Geboorteplaats
Rotterdam
Sterfdatum
28 mei 1943
Sterfplaats
Sobibor

In oktober 1942 schrijft John aan zijn oudere, gemengd gehuwde, broer Sal (Salomon) het volgende: “Sedert 3 october ben ik niet meer op straat geweest, met het oog dat men de menschen van de straat oppikt, zoodat ik zonder werk ben. Jullie begrijpt wel de spanning waarin wij steeds verkeren als ’s avonds de bel overgaat. Maar we hebben nog een troost n.l. wij hadden al meer dan drie maanden weg kunnen zijn zooals de anderen, doch zijn nog steeds hier, en iedere dag is er een!”

Zoontje Bertie met zijn oma Keetje

Maar we hebben nog een troost n.l. wij hadden al meer dan drie maanden weg kunnen zijn zooals de anderen, doch zijn nog steeds hier, en iedere dag is er een!

Uiteindelijk wordt ook John in mei 1943 samen met Dientje en Bertie opgepakt. Op 13 mei komen ze in Westerbork aan waar ze verblijven in barak 55. Op 25 mei 1943 zijn ze naar Sobibor gedeporteerd en daar direct na aankomst vermoord. John is 31 jaar geworden.

Herinneringscentrum Kamp Westerbork
  • Herinneringscentrum Kamp Westerbork
  • Oosthalen 8, 9414TG Hooghalen
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.