Abraham Koster

Abraham Salomon Koster was magazijnbediende van beroep. Hij was getrouwd met Rosalia de Wolf. Het echtpaar kreeg vier kinderen. Na het overlijden van Rosalie de Wolf in 1919 hertrouwde Abraham Salomon Koster met Keetje Cohen de Solla. Het echtpaar kreeg nog een zoon, Alexander. Abraham Koster had drie zussen: Selina Spier-Koster, Henriette van Zanten-Koster en Kaatje Velleman-Koster, en twee broers, Mozes en Levie Koster. Zij zijn allen in oktober 1942 in Auschwitz omgebracht. Abraham woonde op het adres Obreenstraat 28. Daar moest hij met zijn gezin naar toe verhuizen na het bombardement op Rotterdam.

Abraham Koster

Voornaam
Abraham Salomon
Achternaam
Koster
Geboortedatum
25 april 1886
Geboorteplaats
Rotterdam
Sterfdatum
19 oktober 1942
Sterfplaats
Auschwitz

In augustus 1942 werd Abraham Salomon Koster gekeurd voor tewerkstelling in een werkkamp. Daarna werd hij vanaf 18 augustus 1942 te werk gesteld in het Joods werkkamp De Witte Brink te Hummelo. Vanuit dit werkkamp schreef Abraham verschillende briefkaarten aan zijn gezin. In de briefkaarten schrijft hij over zijn verblijf in Hummelo. Hij vertelt over het zware werk dat hij moet doen; het ontginnen van bosgrond. ‘De behandeling gaat best,’ volgens Koster. Hoofdzaak voor hem is dat moeder het hoofd omhoog houdt, zich goed houdt en voldoende eet. Dan slaat hij zich er wel doorheen, aldus Koster.

Abraham Koster, geheel rechts, bij het huwelijk van zijn zoon Maurits

Hoofdzaak voor hem is dat moeder het hoofd omhoog houdt, zich goed houdt en voldoende eet. Dan slaat hij zich er wel doorheen

Anderhalve maand later, op 3 oktober 1942 arriveerde Abraham Koster in kamp Westerbork. Daar werd hij herenigd met zijn vrouw. Samen werden ze op 16 oktober 1942 op transport gesteld naar Auschwitz, waar ze direct na aankomst werden vermoord. Abraham Koster is 56 jaar geworden.

Herinneringscentrum Kamp Westerbork
  • Herinneringscentrum Kamp Westerbork
  • Oosthalen 8, 9414TG Hooghalen
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.