Simon Cohen (1899)

Simon Cohen (1899)

Voornaam
Simon Jacob
Achternaam
Cohen
Geboortedatum
02 april 1899
Geboorteplaats
Winschoten
Sterfdatum
28 februari 1943
Sterfplaats
Auschwitz

Simon Jacob Cohen, één der ereleden van WVV, speelde in de jaren ’20 in het tweede elftal. Hij vestigde zijn reputatie al vroeg met een doeltreffend optreden tegen Be Quick in 1918.

Toen Cohen doorbrak richting het lege doel van Be Quick werd zijn keeper nog wel gewaarschuwd, maar hij was niet snel genoeg terug in het doel om het afstandsschot van Cohen te stoppen.

Tijdens die wedstrijd was het vooral druk in het strafschopgebied van WVV. De keeper van Be Quick stond ergens buiten het veld met zijn vriendin te praten. Toen Cohen doorbrak richting het lege doel van Be Quick werd zijn keeper nog wel gewaarschuwd, maar hij was niet snel genoeg terug in het doel om het afstandsschot van Cohen te stoppen. Cohens actie zou des te meer gewaardeerd worden door zijn ploeg, aangezien WVV de wedstrijd verloor met 26-1.
Simon Cohen had een schoenen- en sportwinkel in de Langestraat te Winschoten. Rond 1930 verhuisde hij naar Zutphen. Cohen was toen al gehuwd, dochter Edith werd in 1932 in Zutphen geboren.
In oktober 1942 werd het gezin Cohen via kamp Westerbork op transport gesteld naar Auschwitz. Vrouw en dochter werden na aankomst direct omgebracht, Simon overleefde zijn gezin enkele maanden.

Simon Cohen werd 43 jaar oud.

Op de foto staat Nathan in de middelste rij aan de linkerkant.

Herinneringscentrum Kamp Westerbork
  • Herinneringscentrum Kamp Westerbork
  • Oosthalen 8, 9414TG Hooghalen
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.