Nathan West

Nathan West is geboren op 18 februari 1927 in Wildervank. Hij was het oudste kind van Joseph West (1898-1942) en Roosje Mariaantje West-Lievendag (1904-1942). Zijn jongere zusje Josephina werd geboren in 1930. 

Nathan West

Voornaam
Nathan
Achternaam
West
Geboortedatum
17 februari 1927
Geboorteplaats
Wildervank
Sterfdatum
31 maart 1944
Sterfplaats
Midden Europa

Pupillen van WVV, 1937

Nathan was 10 jaar oud toen de foto van de pupillenafdeling van WVV werd gemaakt. Over Nathan’s jaren in WVV is weinig bekend. Hij werd geboren in Wildervank. Eind jaren ’20 verhuisde het gezin naar Winschoten. Daar woonden ze eerst in de Langestraat 46, later in de Gasthuislaan 15. Vader Jozeph West was veehandelaar. In 1939 werd Nathan toegelaten tot de Mulo. Zijn zusje Jozephina was ruim twee jaar jonger dan Nathan. Fientje, zoals ze werd genoemd, ging naar de lagere school totdat het voor Joden verboden werd om naar de openbare school te gaan. 

Nathan werd doorgestuurd naar een ander concentratiekamp in Midden-Europa

De oorlog heeft het gezin al in Winschoten uit elkaar gescheurd. Vader West werd als eerste op transport gesteld naar Auschwitz en overleed daar in september 1942. Nathan, zusje Fientje en moeder werden ruim een maand later naar kamp Westerbork gestuurd, nog geen twee maanden later volgde ook voor hen transport naar Auschwitz. Fientje en moeder werden daar direct na aankomst omgebracht.

Nathan werd doorgestuurd naar een ander concentratiekamp in Midden-Europa (bekend is niet welke) om daar nog meer dan een jaar dwangarbeid te verrichten. Nathan overleed op 31 maart 1944. Nathan West werd 17 jaar oud.

Herinneringscentrum Kamp Westerbork
  • Herinneringscentrum Kamp Westerbork
  • Oosthalen 8, 9414TG Hooghalen
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.