Eva van der Ven

Eva van der Ven is geboren in Amsterdam op 26 november 1898. Zij was hulp in de huishouding in het gezin van Mr. Dr. IsaƤc Goudeket en zijn vrouw, de concertpianiste Catharina Goudeket-Spreekmeester. In dat gezin waren drie dochters geboren: Rebecca, Florence en Helena.

Eva van der Ven

Voornaam
Eva
Achternaam
van der Ven
Geboortedatum
26 november 1898
Geboorteplaats
Amsterdam
Sterfdatum
22 mei 1944
Sterfplaats
Auschwitz

Eva woonde in bij het gezin, aan de Nicolaas Witsenkade 5 hs. In Amsterdam. Ze was alleenstaand. Naast dienstbode staat ook naaister als beroep genoteerd. Eva kwam op 27 april 1944 in kamp Westerbork aan. Ze was opgepakt in onderduik en maakte deel uit van een groep van in totaal 58 strafgevallen die op deze dag vanuit de hoofdstad naar kamp Westerbork werden overgebracht. Ze werd ondergebracht in barak 67, de strafbarak, en vertrok als strafgeval met de eerstvolgende trein. Dat was op 19 mei 1944, met het door Breslauer op film vastgelegde transport. Meer informatie over haar leven is niet gevonden.
Eva van der Ven is op 22 mei 1944 in Auschwitz vermoord. Ze was 45 jaar oud.

Ze was opgepakt in onderduik en maakte deel uit van een groep van in totaal 58 strafgevallen die op deze dag vanuit de hoofdstad naar kamp Westerbork werden overgebracht.

Het gezin Goudeket leefde toen al niet meer. Dit gezin is vanuit de onderduik opgepakt. Het hele gezin, op dochter Rebecca na, kwam om in Sobibor op 9 april 1943.

Herinneringscentrum Kamp Westerbork
  • Herinneringscentrum Kamp Westerbork
  • Oosthalen 8, 9414TG Hooghalen
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.