Abraham David Roos en Rebekka Roos-Van Zanten

In de provincie Friesland, vooral in het Zuidwesten, was tijdens de oorlog een relatief groot aantal Joodse onderduikers ondergebracht. In 2007 werd een cartotheek ontdekt met gegevens over een aantal onderduikers in deze regio. Deze cartotheek wordt momenteel bewaard in het archief van het Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Leerlingen van het Marne College in Bolsward deden onderzoek naar onderduikers en onderduikgevenden.

Abraham David Roos en Rebekka Roos-Van Zanten

Voornaam
Abraham David
Achternaam
Roos
Geboortedatum
19 september 1896
Geboorteplaats
Meppel

Van de onderduikperiode van het echtpaar Abraham David Roos en zijn vrouw Rebekka Roos-Van Zanten is niet meer bekend dan dat ze ondergedoken hebben gezeten bij ‘v.d. Meulen in Bolsward’.

Abraham David Roos is geboren op 20 september 1896 in Meppel. Hij was de zoon van Heinrich Roos en Amalia Rosenberg. Zijn moeder is voor de oorlog overleden, zijn vader en 7 van zijn 9 broers en zusters kwamen om in Auschwitz en Sobibor.
Rebekka Roos-Van Zanten is geboren op 16 februari 1905 in Groningen. Ze was de dochter van Benjamin van Zanten en Sara Witteboon. Ook Rebekka’s moeder overleed voor de oorlog. Haar vader en 1 van haar 3 broers kwamen om in Auschwitz.
Abraham en Rebekka hadden geen kinderen. Abraham overleed in 1976, Rebekka in 2000.

Van de onderduikperiode van het echtpaar Abraham en RebeRoos-van Zanten is niet meer bekend dan dat ze ondergedoken hebben gezeten bij ‘v.d. Meulen in Bolsward’.

Herinneringscentrum Kamp Westerbork
  • Herinneringscentrum Kamp Westerbork
  • Oosthalen 8, 9414TG Hooghalen
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.